Μητσοτάκης: Είμαστε μαζί με την υγιή επιχειρηματικότητα..

lifespeed.gr


Κ. Μεσηνέζη

 

 

 

 

Μιλώντας στο 1ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι  η επιλογή της Νίκαιας και με θέμα τους εργαζόμενους και τους ανέργους είχε συμβολικό χαρακτήρα;

Σήμερα βρισκόμαστε στη Νίκαια για να μιλήσουμε για την ανεργία και για την εργασία. Θα μου πείτε όλα αυτά τα οποία κουβεντιάσαμε σήμερα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τον άνεργο, ο οποίος προέρχεται από μία φτωχή περιοχή του Κορυδαλλού και δεν αισθάνεται, δεν βλέπει καμία ελπίδα, καμία προοπτική μπροστά του; Θα απαντήσω με ένα παράδειγμα και με μια προσωπική ιστορία μεταφέροντας στην ουσία αυτό το οποίο μας είπε ένας από τους πρώτους ομιλητές μας ο κ. Μαγιάτης ο οποίος ίδρυσε μία εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση η οποία σήμερα μπορεί να αξίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μας είπε ότι ξεκίνησε από την Σαλαμίνα, πήγε σε δημόσιο Πανεπιστήμιο και στην συνέχεια τόλμησε να επιχειρήσει και να δημιουργήσει αυτήν την εξαιρετικά πετυχημένη επιχείρηση.
Το λέω αυτό γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό, φίλες και φίλοι, να τονίζουμε τα θετικά επιχειρηματικά πρότυπα έτσι ώστε και στα νέα παιδιά, τα οποία μας ακούν σήμερα και τα οποία σκέφτονται πραγματικά αν αξίζει τον κόπο να πάρει κανείς το επιχειρηματικό ρίσκο, να λέμε ναι. Υπό προϋποθέσεις αξίζει τον κόπο να ρισκάρετε. Δική μας δουλειά είναι να κάνουμε τη δική σας ζωή, ως μελλοντικοί επιχειρηματίες, πιο εύκολη. Θέλω, επίσης, να τονίσω ότι τα επιχειρηματικά παραδείγματα που παρουσιάστηκαν σήμερα είναι παραδείγματα επιχειρήσεων που προσφέρουν εξαιρετικά καλές αμοιβές στους εργαζομένους τους, που προσφέρουν ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για αυτές, αλλά κυρίως για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μείωση φόρου επιχειρήσεων από το 29% στο 20% σε διάστημα διετίας λέγοντας:

Δεσμευόμαστε για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% εντός δύο ετών. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και τις επενδύσεις με μεγάλες αποσβέσεις, με υπεραποσβέσεις, με ένα λογιστικό εργαλείο το οποίο καθιστά αυτού του είδους τις επενδύσεις πιο ελκυστικές για τις επιχειρήσεις. Θέλουμε να απλοποιήσουμε το κανονιστικό περιβάλλον, το αδειοδοτικό περιβάλλον. Οι επιχειρήσεις, για τις οποίες μας μίλησαν σήμερα, είναι επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας και από τη φύση τους δεν υποβάλλονται σε βαριές αδειοδοτικές διαδικασίες.
Αλλά για πηγαίνετε και μιλήστε λίγο στους Έλληνες βιομήχανους, σε αυτές τις τολμηρές επιχειρήσεις, που παρά την κρίση εξακολουθούν και επενδύουν σήμερα στη χώρα μας, τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν με τις αδειοδοτήσεις τους. Είχα την ευκαιρία - πριν από λίγες μέρες - να βρεθώ στις Σέρρες και στο Κιλκίς. Σε μία επιχείρηση που επισκέφτηκα, ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι ήταν πρόθεσή του να δρομολογήσει μία καινούρια γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα και μετά από τεσσεράμισι χρόνια αδειοδοτικής ταλαιπωρίας έκανε την επένδυση στην Ιταλία.
Αυτά τα φαινόμενα δεν θα γίνουν πια ανεκτά. Όποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα θα ξέρει ότι θα έχει απέναντί του ένα Κράτος φιλικό. Θα υπάρχουν αποκλειστικές προθεσμίες και όταν οι προθεσμίες αυτές δεν τηρούνται τότε η αρμοδιότητα θα μεταβιβάζεται σε μία υπερκείμενη Αρχή, σε επίπεδο Υφυπουργού, έτσι ώστε να μην περιπλέκουμε σε αυτόν τον αδειοδοτικό κυκεώνα ο οποίος τελικά καταλήγει στο να αποθαρρύνει τις επιχειρήσεις από το να επενδύουν. Δημιουργούμε, λοιπόν, ένα επενδυτικό περιβάλλον το οποίο θα είναι φιλικό προς τους επιχειρηματίες. Τα ελληνικά και τα ξένα κεφάλαια που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, θέλουν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης και αυτό είναι στον πυρήνα του προγραμματικού μας λόγου.
Νέα Δημοκρατία ίσον  νέες δουλειές.  Δουλειές, δουλειές, δουλειές.  Αυτό θα κάνουμε, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η καλύτερη κοινωνική πολιτική, η πολιτική των ευκαιριών όχι η πολιτική των επιδομάτων. 

Τέλος, κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε: 

Η χώρα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο μετά το τέλος των Μνημονίων, για το πώς θα αποκτήσουμε ένα λειτουργικό Κράτος και μία ανταγωνιστική οικονομία. Ο κόσμος αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα. Εμείς κάνουμε βηματάκια, μετά από τρία χρόνια απόλυτης καταστροφής. Κάποια μικρά βηματάκια προς την σωστή κατεύθυνση την ώρα που κάποιοι άλλοι τρέχουν. Έτσι η απόσταση που μας χωρίζει σήμερα με την Ευρώπη δεν μικραίνει, μεγαλώνει. Κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί θα έχουμε ρυθμό ανάπτυξης 1,5%. Αλήθεια; Μα θα είναι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρώπη.
           Η Ευρώπη αναπτύσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς σήμερα. Η απόσταση μεγαλώνει και δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε άλλο. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Απευθυνόμαστε και στη λογική και στο συναίσθημα. Προτείνουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Εμπιστευόμαστε την κρίση των πολιτών. Για αυτό και περνάμε από αυτήν τη βάσανο των Προσυνεδριακών διαδικασιών, για να εξοικειώσουμε τους πολίτες με το πρόγραμμά μας και τελικά να φτάσουμε στο 11ο Τακτικό μας Συνέδριο και να επικυρώσουμε τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχω καμία αμφιβολία, φίλες και φίλοι, και εδώ απευθύνομαι σε εσάς και με την ιδιότητά σας ως κομματικά στελέχη, ότι όταν οι πολίτες δουν, ακούσουν και συγκρίνουν, θα κάνουν την σωστή επιλογή. Και η σωστή επιλογή είναι, όποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία να είναι πάλι αυτή που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από τη κρίση.

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 06:48

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online