Αλ. Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα εκτός μνημονίων τον Αύγουστο του '18

lifespeed.gr


Κ.Μεσηνέζης

 

 

 

Την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες της Κουμουνδουρου, ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και υπογράμμισε πως τα προαπαιτούμενα τα οποία συζητούνται με τους θεσμούς δεν θα προκαλέσουν εκπλήξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε αναφορά και στις κατά καιρούς επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για νέα μέτρα το 2018 και για εκλογές την άνοιξη, κριτική η οποία διαψεύδεται από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος

«Το σχέδιό μας αποδίδει η χώρα θα είναι εκτός μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 ακόμα και όσοι ήταν πιο επιφυλακτικοί στο παρελθόν οφείλουν να το αναγνωρίσουν», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπας, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Μάλιστα υπογραμμίστηκε το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, η οποία παραμένει η μόνη που δεν μπορεί να κατανοήσει ότι, παρά το αυστηρό πλαίσιο που δημιουργήθηκε από τη συμφωνία του 2015, το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης βγαίνει και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται.

Για το κοινωνικό μέρισμα τονίστηκε πως θα διανεμηθεί στα χαμηλότερα εισοδήματα, χωρίς πάντως να γίνει αναλυτική συζήτηση, καθώς τα τελικά οικονομικά στοιχεία θα είναι γνωστά στο τέλος Νοεμβρίου.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε το προσφυγικό και η αντιμετώπισή του το προσεχές διάστημα. Τονίστηκε η πάγια θέση της κυβέρνησης υπέρ της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας, ενώ τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στόχος παραμένει η βελτίωση της διαβίωσης των προσφύγων καθώς και η προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ενημέρωσε τα μέλη της Π.Γ. για την κατάσταση στη χώρα, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Τέλος, κατεγράφη η ανάγκη του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων υπουργείων, καθώς η Ελλάδα σηκώνει στους ώμους της ένα πολύ μεγάλο φορτίο.

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online