Αποχώρηση Καλογρίτσα από την εφημερίδα Documento

lifespeed.gr


Της Υβόνης

Από την εφημερίδα Documento ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Την έκδοση της εφημερίδας ανέλαβε η εταιρεία Documento Media, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

 

Η διεύθυνση της εφημερίδας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και για την απρόσκοπτη λειτουργία της εφημερίδας Documento και του ενημερωτικού site www.documentonews.gr

 

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων στην εφημερίδα Documento και στο site Documentonews.gr

 

Στις επιθέσεις που δέχθηκαν η εφημερίδα Documento και η ενημερωτική ιστοσελίδα Documentonews.gr, αλλά και το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, απαντούν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.

Σ' αυτή τονίζουν, ότι δεν αλλάζει η άποψή τους ούτε για τη δημοσιογραφία, ούτε για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ενώ προσθέτουν ότι στο σύντομο χρόνο λειτουργίας της εφημερίδας εξαναγκάζονται για άλλη μια φορά "να επισημάνουν τα αυτονόητα σε όσους θεωρούν ότι τα βατράχια πρέπει να παρακολουθούν ατάραχα τα βουβάλια στο βάλτο να παλεύουν".

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση "βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και στην εμπιστοσύνη των αναγνωστών μας (πάνω από 20.000 κάθε Κυριακή σε όλη την Ελλάδα, χωρίς κουπόνια και χάντρες για τους ιθαγενείς) θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά αυτό που κάναμε μέχρι σήμερα . Η αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από την εφημερίδα δεν αλλάζει στο ελάχιστο το πλάνο ανάπτυξής της και πολύ περισσότερο την άποψη που έχουμε όλοι μας για τη δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι στην εποχή των μνημονίων. Της καταγραφής δηλαδή της επικαιρότητας και της ανάδειξης των αιτιών που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση."

Παράλληλα κάνουν λόγο για επιθέσεις που εκτοξεύονται από "συγκεκριμένα πολιτικο-εκδοτικά κέντρα" που ενοχλήθηκαν επειδή "η Documento τράβηξε το χαλί και σηκώθηκε η σκόνη" με σκοπό να τους πιέσουν "ν' αλλάξει η ρότα σε δημοσιογραφία «αμπαζούρ», ανάβοντας όποτε θέλουν εκείνοι το φως και φωτίζοντας επιλεκτικά όσα και όσους εκείνοι επιθυμούν".

Και η ανακοίνωση καταλήγει "δηλώνουμε ότι θα είμαστε εδώ με ακόμη πιο αποκαλυπτική δημοσιογραφία, χωρίς καμία δέσμευση από κανέναν. Θα είμαστε το «πιστόλι» της κοινωνίας. Όσοι μας αγοράζουν κάθε Κυριακή στα περίπτερα και μας διαβάζουν στο internet είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή και αναγνώριση για εμάς".

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online