Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορκωμοσία 46ου Προέδρου των Η.Π.Α. Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε "η δημοκρατία νίκησε"

lifespeed.gr


ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

Χωρίς πολίτες έγινε η ορκωμοσία του νέου Προέδρου των Η.Π.Α, του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις. Οι σημαίες δέσποζαν μπροστά στο Καπιτώλιο.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στην ομιλία του κατά την ορκωμοσία του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ πως «η δημοκρατία νίκησε».

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας... Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.

«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε.

Κάλεσε για μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.

Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Η Τζένιφερ Λόπεζ τραγούδησε μετά την ορκωμοσία, εμφανώς συγκινημένη το κλασικό τράγούδι του Γούντι Γκάθρι, This Land is Land.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter συνεχάρει τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις επ' ευκαιρία της ορκωμοσίας.

"Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις. Με μια αίσθηση ανανεωμένης αισιοδοξίας, προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μας και της φιλίας ανάμεσα στα δύο έθνη μας", αναφέρει στα αγγλικά ο πρωθυπουργός. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω twitter έγραψε: 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν και η Ευρώπη είναι έτοιμη. Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε ώθηση για μια παγκόσμια αλλαγή, που θα στηρίζεται στις κοινές μας αξίες, τα κοινά μας συμφέροντα και την πολυμέρεια»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

20.1.21

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 18:56

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr