Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις

lifespeed.gr


Κώστας Μεσηνέζης

 

 

 

 

 

Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις, τα προκλητικά βήματα και τις προβοκάτσιες, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας του Φόρουμ Διπλωματίας της Αντάλια.

Απαντώντας στην ερώτηση «αν το φετινό καλοκαίρι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα είναι ήρεμο», ο Τσαβούσογλου υπενθύμισε ότι μετά τις εντάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ξεκίνησαν διάλογο με την Ελλάδα, πραγματοποίησαν συναντήσεις και ξεκίνησαν ξανά τις επαφές διαβουλεύσεων.

Σημείωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε την Τουρκία και ότι ο ίδιος μετέβη στην Ελλάδα.

«Ήταν αρκετά θετική η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας με τον Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες. Αυτά είναι θετικά. Λύθηκαν όλα τα προβλήματα; Όχι. Αυτό δείχνει το εξής. Δείχνει την αποφασιστικότητα μας να λύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η ειλικρίνεια και στις δυο πλευρές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα όμως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις υπογράμμισε ο υπουργός.

«Η συνέντευξη τύπου μας ήταν ωραία, αλλά ο φίλος μου ο Δένδιας λέει πολλά πίσω από την πλάτη μας. Δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο. Εμείς τα παραβλέπουμε. Έχουμε μια συμφωνία κυρίων που προβλέπει να μην διεξαχθεί καμία άσκηση στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Αλλά τώρα βλέπουμε την Ελλάδα να εκδίδει NAVTEX. Η Ελλάδα παραβιάζει και αυτή τη συμφωνία μας. Πρέπει να εγκαταλείψει αυτές τις προκλήσεις και τα προκλητικά βήματα. Ξέρω ότι το κάνουν για να ικανοποιήσουν κάπως το λαό τους. Αλλά δεν ωφελούν σε τίποτα. Εμείς θέλουμε να μετατρέψουμε σε συγκεκριμένα βήματα το διάλογο που έχουμε ξεκινήσει. Είμαστε ειλικρινείς και αποφασισμένοι στο συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

20.6.2021

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online