Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TRT ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Συνάντηση Τσαβούσογλου με την αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν

lifespeed.gr


Κ.Μ

 

 

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως έδωσαν συστάσεις στην αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν που επισκέφτηκε την πρωτεύουσα Άνκυρα.

Στην πρωτεύουσα Άνκυρα ήρθε χτες για επαφές, η 7μελή υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης του Αφγανιστάν Εμίρ Καν Μοτακί.

Η τουρκική αντιπροσωπεία υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν υπό την προεδρία του Μοτακί στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης είπε πως πήραν πληροφορίες από την αφγανική αντιπροσωπεία σχετικά με την τελευταία κατάσταση στη χώρα τους.

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε πως έδωσαν συστάσεις στους Ταλιμπάν σχετικά με την συμμετοχή των γυναικών στην επιχειρηματική ζωή στο Αφγανιστάν και πρόσθεσε,

«Η εργασία των γυναικών είναι προσμονή και του ισλαμικού κόσμου».

«Σήμερα είπαμε για ακόμη μια φορά πως πρώτα από όλα πρέπει να είναι περιεκτικοί για την ενότητα και ομόνοια της χώρας» είπε ο επικεφαλής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως μεταβίβασαν στους Ταλιμπάν την προσμονή τους για την πραγματοποίηση των πτήσεων από το Αφγανιστάν, ενώ η αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν μεταβίβασε στην Τουρκία την προσμονή της να συνεχιστούν οι επενδύσεις και κυρίως οι ανθρωπιστικές βοήθειες στο Αφγανιστάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως στην ατζέντα βρέθηκε και το θέμα της μετανάστευσης και είπε,

«Η αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν δήλωσε πως θα παράσχει ό,τι στήριξη μπορεί σε περίπτωση που Αφγανοί μετανάστες θελήσουν να επιστρέψουν στη χώρα τους».

 

15.10.2021

 

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr