Ερντογάν και Μέρκελ στο Προεδρικό Συγκρότημα

lifespeed.gr


TRT Τουρκίας

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ η οποία επισκέπτεται την Τουρκία, συναντήθηκε στο Προεδρικό Συγκρότημα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δυο ηγέτες έπειτα από το τετ-α-τετ έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλες τις σχέσεις, στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές και όλα τα περιστατικά τρομοκρατίας, εθνικά και περιφερειακά, τις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας, θέματα στις πολιτικές σχέσεις όπως η διαδικασία της ΕΕ και σχετιζόμενα με το ΝΑΤΟ, τις εξελίξεις στο Αιγαίο, περιφερειακά κυρίως τη Συρία και το Ιράκ, το προσφυγικό. Συζητήσαμε το τι μπορούμε να κάνουμε μαζί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Τουρκία είναι αδύνατο να κάνει παραχωρήσεις σε αυτό».

«Η Γερμανία είναι μια χώρα στην οποία ζουν 3 εκατομμύρια πολίτες μας, η αλληλεγγύη μεταξύ μας χρήζει μεγάλης σημασίας. Δεδομένου ότι είμαστε δύο μέλη του ΝΑΤΟ, είναι σημαντικό να μας συμβουλεύεται η Γερμανία. Όπως δείξαμε το παράδειγμα αυτής της αλληλεγγύης μας τόσο εδώ, όσο και στην Ουκρανία, θεωρώ πως είναι σημαντικό να το συνεχίσουμε».

Με την Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί και ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μέγαρο Τσάνκαγια όπου θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η καγκελάριος θα περιηγηθεί στο κτήριο του κοινοβουλίου που υπέστη ζημιές από τους βομβαρδισμούς αεροσκαφών F-16 κατά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της FETÖ στις 15 Ιουλίου.

Κατά την επίσκεψη εργασίας της Άνγκελας Μέρκελ προβλέπεται να συζητηθούν οι τουρκογερμανικές σχέσεις και η συνεργασία, καθώς επίσης ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και οι σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα θα έχουν επαφές στην Άνκυρα η υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, μέλη της Ομάδας Τουρκογερμανικής Φιλίας στην Ομοσπονδιακή Βουλή και μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων.

TRT Τουρκίας

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online