Δήμος Αλίμου : Το ημερολόγιο για το 2024

Δήμος Αλίμου 

«Ενδύονται κομβία», «Οίνοι Βότρυς», τα Θεοφάνια, η Σαμπρίνα, τα σιρκουΐ, ο Επιτάφιος, οι Πρόσκοποι, οι Γυμναστικές επιδείξεις, η ομάδα των Τραχώνων, οι χωματόδρομοι, οι στάνες, οι βίλες των προνομιούχων, τα Λουτρά, οι ταβέρνες με τα βαρέλια και τη λατέρνα…Το Καλαμάκι… Ο Άλιμος!

Για τέταρτη χρονιά ο Δήμος Αλίμου εκδίδει τα Ημερολόγιά του που διανέμονται δωρεάν, όπως κάθε χρόνο, φιλοδοξώντας να  παρουσιάσει εικόνες περασμένων δεκαετιών με εκδηλώσεις ζωής ανθρώπων “που ανασάνανε τον ίδιο θαλασσινό αέρα μ’ εμάς”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι:«Μας ενώνουν μαζί τους ο Αλιμιώτικος ουρανός και τα όνειρα που συντροφεύουν και παρηγορούν κάθε ανθρώπινη ύπαρξη μέσα στο πέρασμα του χρόνου».

Στο Ημερολόγιο, συμπεριλαμβάνονται, κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία τοπικής ιστορίας: «Για το πώς δημιουργήθηκε η πρώτη Κοινότητα Καλαμακίου και πώς φτάσαμε στον σύγχρονο Δήμο Αλίμου. Η ιστορία μας είναι, η ταυτότητά μας, η μικρή μας  πατρίδα… Ο Άλιμος!».

Το Ημερολόγιο διανέμεται δωρεάν από την υποδοχή του Δημαρχείου Αλίμου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 πρωί – 19:30 απόγευμα.

31.12.2023