Δήμος Ηρακλείου :

Δήμος Ηρακλείου

Στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για τη αποκατάσταση σημαντικών κτιρίων της πόλης του Ηρακλείου, της Φάμπρικας Ανωγειανάκη και του Μέγαρου Κοθρή – Λιοπυράκη, προϋπολογισμού περ. 2, 5 εκ. ευρώ, προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Απριλίου , στη Λότζια, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη συμμετείχε στη διαδικασία με τηλεδιάσκεψη καθώς το πρόγραμμά της δεν επέτρεψε την δια ζώσης παρουσία της.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: σχολιάζοντας το γεγονός ανέφερε:«Υπογράψαμε δυο πολύ σημαντικές συμβάσεις που ανοίγουν τον δρόμο για την ουσιαστική αξιοποίηση δύο εμβληματικών κτιρίων του Ηρακλείου. Θυμίζω ότι η πρόθεσή μας είναι το Μέγαρο Κοθρή να γίνει Δημοτική Πινακοθήκη και πολυχώρος πολιτισμού και η Φάμπρικα Ανωγειανάκη να στεγάσει το Κέντρο Μεσογειακής Μουσικής. Ως Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Πολιτισμού, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την προστασία και την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: σημείωσε ότι με την σημερινή υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης επισφραγίζεται η κοινή βούλησή για την αποκατάσταση και επανάχρηση δύο σπουδαίων μνημειακών κτηρίων του Ηρακλείου.

“Η χρηματοδότηση των μελετών, σημείωσε, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την εκκίνηση των εργασιών της αποκατάστασής τους, οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα ομορφύνουν την πόλη και θα ενισχύσουν σημαντικά τις πολιτιστικές δομές της».

15.4.2022