Δήμος Ρεθύμνης : Ολοκληρώθηκε το έργο «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός-Αειφόρος Τουρισμός-In Heritage»

Δήμος Ρεθύμνης

Στην τελική εκδήλωση του έργου «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός-Αειφόρος Τουρισμός-In Heritage» και την τεχνική συνάντηση του εταιρικού σχήματος, που πραγματοποιήθηκαν στην Αγία Νάπα της Κύπρου, συμμετείχε ο Δήμος Ρεθύμνης. Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε η υλοποίηση των δράσεων των Κύπριων εταίρων του έργου, δηλαδή των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας. Στην εκδήλωση παρευρέθη η υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου, Βασιλική Κασσιανίδου.

«Η προσβασιμότητα και η κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Δήμο Αγίας Νάπας», σημείωσε ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου, ο οποίος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο έργο στάθηκε αφορμή συνεργασίας των εταίρων, αναθεώρησης και επανασχεδιασμού του αστικού χώρου, με νέες προτεραιότητες και όραμα.

Το ίδιο υποστήριξε και ο δήμαρχος Σωτήρας, Γιώργος Τάκκας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου στον δήμο του και ευχήθηκε μία νέα μελλοντική, εξίσου αποδοτική, συνεργασία του εταιρικού σχήματος.

Για τις δράσεις που υλοποιούνται στον κρητικό δήμο ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες και σύμφωνα με τον σύμβουλο του δημάρχου Ρεθύμνης, Βασίλη Μυριοκεφαλιτάκη, «στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του έργου, υλοποιήθηκαν αξιόλογες παρεμβάσεις όπως είναι η ανακαίνιση του παραδοσιακού ελαιοτριβείου Αρμένων, η προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού (ηλεκτρονικός, διαδραστικός εξοπλισμός, έπιπλα και εξοπλισμός προβολής) για την μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο, η προμήθεια ενός ηλεκτρικού οχήματος για την εξυπηρέτηση και μετακίνηση ατόμων με προβλήματα κίνησης στη Φορτέτζα, καθώς επίσης και η προμήθεια-τοποθέτηση σε εμβληματικά σημεία του δήμου 25 δίγλωσσων ενημερωτικών πινακίδων για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης».

Το έργο «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός-Αειφόρος Τουρισμός-In Heritage», προϋπολογισμού 1.200,810 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο προϋπολογισμός για τον Δήμο Ρεθύμνης, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής εταίρος του έργου, ανέρχεται σε 510.800 ευρώ και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ανάλογη εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει στο Ρέθυμνο τον Οκτώβριο του 2023.

14.9.2023