Δήμος Κω : Συνάντηση δημάρχου με τους συντελεστές της ιστοσελίδας “Kos Locally Grown”

Δήμος Κω

Με τους συντελεστές του εγχειρήματος “Kos Locally Grown”,  που αφορά στην προώθηση των τοπικών προϊόντων του νησιού, συναντήθηκε ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, δηλώνοντας δικαιωμένος για την επιλογή του Δήμου, να στηρίξει τη συνεργασία των παραγωγών και να χρηματοδοτήσει την ιστοσελίδα μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού του.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς, τόνισε ιδιαίτερα τον στρατηγικό στόχο της δημοτικής αρχής για τη διασύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας, στόχευση που στηρίζει το φιλόδοξο εγχείρημα που ξεκίνησε από ομάδα μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κω και έφτασε να βραβευτεί από το IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας) για τον γαστρονομικό τουρισμό.

Το “Kos Locally Grown” περιλαμβάνει σήμερα 29 παραγωγούς ενώ ολοένα και περισσότεροι δείχνουν ενδιαφέρον να ενταχθούν στην ιστοσελίδα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Κω, ο Θεοδόσης Νικηταράς ενημερώθηκε αναλυτικά για τις περαιτέρω δυνατότητες και την προοπτική του προγράμματος, από τον εμπνευστή του εγχειρήματος, καθηγητή Γιώργο Ιωσηφίδη και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ηλία Παπαποστόλου, ενώ δήλωσε πως ο Δήμος Κω, που από την πρώτη στιγμή υπήρξε αρωγός αυτής της πρωτοβουλίας για την προώθηση και υποστήριξη των τοπικών προϊόντων, θα συνεχίζει να τη στηρίζει.

Τόνισε μάλιστα πως είναι αισιόδοξος ότι ο στόχος θα επιτευχθεί σε όφελος της τοπικής οικονομίας, με αξιοποιήσιμο αποτέλεσμα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κω που θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Στην  συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημάρχου Σέβη Βλάχου και ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κω, Μανώλης Μανιάς.

14.2.2024