Κοινή δήλωση των Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Παππά μετά τη συνάντησή τους στη Βουλή – Έφη Αχτσιόγλου: Ζήτα να διεξαχθεί debate

Κοινή δήλωση των Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Παππά μετά τη συνάντησή τους στη Βουλή

Στην κοινή δήλωσή τους είπαν τα εξής:
Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη.
Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.
Έστειλαν μήνυμα ενότητας.
Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.
Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης.
Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.
Υπερασπιζόμαστε – την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. – την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.
Ξανακερδίζουμε – τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.
– τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.
Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης για να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα με θεσμικές αλλαγές και δικαιοσύνη παντού.
Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη.

Ενώ η Έφη  Αχτσιόγλου ζητά να διεξαχθεί debate.

Σε συνέντευξής της στον “ΑΝΤ1” η Έφη Αχτσιόγλου, είπε τα εξής:

“Να διεξαχθεί debate για να εξηγήσουμε τις πολιτικές μας θέσεις”

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να επιμείνουμε περισσότερο στο περιεχόμενο της πολιτικής και στο τι εισφέρει κάθε υποψηφιότητα, η δική μου και του κ. Κασσελάκη, γι’ αυτό ζήτησα από τους γραμματείς του κόμματος να διεξαχθεί debate», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “ΑΝΤ1”.

«Τα συνθήματα στην πολιτική έχουν σημασία, συμπυκνώνουν ένα νόημα. Δεν μπορούμε όμως να προχωράμε διαρκώς μόνο με συνθήματα. Είναι υποχρέωση κάθε πολιτικού να εξηγεί συγκεκριμένα στους πολίτες ποιο είναι το πολιτικό του περιεχόμενο», τόνισε.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «ο συνυποψήφιός μου λέει: “θα τα αλλάξω όλα”. Τι ακριβώς θα αλλάξει; Ποιες πολιτικές θέσεις θα αλλάξει; Θα αλλάξει θέση για την εξωτερική πολιτική και τα ελληνοτουρκικά; Θα αλλάξει θέση για τα εργασιακά; Θα αλλάξει θέση ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Ποια θα είναι η πολιτική του θέση; Δεν πρέπει αυτά να τα πει; Εγώ έχω καταγεγραμμένο έργο και έχω εκφράσει ξεκάθαρα την πολιτική μου θέση για την οικονομία, για την εργασία, για την εξωτερική πολιτική. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο κ. Κασσελάκης. Στη φάση που βρισκόμαστε, λίγες μέρες πριν από μία κρίσιμη κάλπη, θα πρέπει να εξηγηθούν οι πολιτικές θέσεις με συγκεκριμένο και σαφή τρόπο».

Για τον πρώτο γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι «είχαμε μια τεράστια συμμετοχή η οποία έδειξε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Υπάρχει πολύ μεγάλη αγανάκτηση ήδη με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία εκφράστηκε και σε αυτή τη συμμετοχή. Είναι ένα μήνυμα παρουσίας και ισχυρής φωνής της προοδευτικής παράταξης. Είναι ένα μήνυμα ενότητας, χτίζουμε πάνω σε κάτι που έχει πολύ μεγάλη κοινωνική απήχηση».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται σημειώνοντας ότι «από τη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου έχω δεχτεί μία σειρά άκρως χυδαίων και συκοφαντικών επιθέσεων. Από το ότι περίπου είμαι διαπλεκόμενη μέχρι ότι έχω εκδιώξει τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για χυδαία ψέματα και λασπολογίες, οι οποίες δεν εξυπηρετούν καμία πολιτική και δημοκρατική συζήτηση. Εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα, μιντιακά και σοσιαλμιντιακά, και δυστυχώς πολύ συχνά αναπαράγονται και εντός του χώρου. Σήμερα αποστέλλω εξώδικη δήλωση σε συγκεκριμένο site και τους ζητώ να ανακαλέσουν άμεσα τη συκοφαντική δυσφήμιση που γίνεται στο πρόσωπό μου περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για ακραία ψεύδη τα οποία προσβάλλουν τη δική μου ιστορία, την ιστορία του χώρου και τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο εμφανίζουν ως εκβιαζόμενο ή υπονομευόμενο».

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου είναι απολύτως ανοιχτό και πως μπορεί να κερδίσει στις εκλογές, ενώ επισήμανε ότι «είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου πολλά χρόνια, έχω υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες του από πάρα πολλές θέσεις, από του απλού μέλους μέχρι της βουλευτή και της υπουργού. Η ενότητα είναι απολύτως δεδομένη. Ο χώρος πρέπει να είναι όχι απλά ενιαίος, όχι μόνο να είμαστε ενωμένοι, αλλά πρέπει να κερδίζουμε κάθε μέρα και έναν περισσότερο. Αυτό είναι ένα κόμμα κυβερνητικό».