Οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Περιστύλιο της Βουλής με την έναρξη των εργασιών της Βουλής για το 2024

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, την πρώτη μέρα των εργασιών της Βουλής, έκανε δηλώσεις στο Περιστύλιο:

Αν αγαπάς τους πολίτες και αν αγαπάς την Ελλάδα, το αποδεικνύεις με πράξεις, με δράσεις, με παρεμβάσεις. Όχι με λόγια, με εξαγγελίες και με επικοινωνιακά κόλπα.

Η Πλεύση Ελευθερίας, τώρα που συμπλήρωσε 6 μήνες Κοινοβουλευτικής Παρουσίας, κάνει έναν απολογισμό που νομίζω ότι πείθει και τους πιο δύσπιστους. Δώσαμε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφονται οι πάμπολλες παρεμβάσεις μας για τους πολίτες καθημερινά.

Ως Πολιτική Αρχηγός, έχω κάνει 194 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, την ώρα που ο Πρωθυπουργός έχει κάνει 15, ο κ. Φάμελλος 31, ο κ. Ανδρουλάκης 32 και ο κ. Κουτσούμπας 9.

Ως Αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας είμαι στη Βουλή. Οι Βουλευτές μας, οι Βουλευτές της μικρότερης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι οι πιο παρόντες, οι πιο δραστήριοι σε όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Αυτό θα πει Αντιπολίτευση Υπεράσπισης. Αυτό θα πει Αντιπολίτευση. Αυτό θα πει κοινοβουλευτική παρουσία.

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να αναφέρεται στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου. Μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι δεν είχε μία λέξη να πει για τη θέση των γυναικών και για την πρόσφατη γυναικοκτονία.

Πριν καν ανακοινωθεί η εξιχνίαση του εγκλήματος, κατέθεσα τη δεύτερη, κατά σειρά, Επίκαιρη Ερώτησή μου στον Πρωθυπουργό για τις γυναικοκτονίες. Έχω καταθέσει συνολικά 16 Επίκαιρες Ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό και δεν έχει έρθει να απαντήσει καμία. Αυτήν την Επίκαιρη Ερώτηση για την ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας ως αυτοτελούς εγκλήματος και μάλιστα κακουργήματος, τον καλώ να έρθει να την απαντήσει την Παρασκευή.

Δεν έχει έρθει ούτε μία φορά να απαντήσει σε ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Δεν έχει έρθει ούτε μία φορά να δώσει λόγο στη Βουλή για αυτά που τον έχω ρωτήσει.

Κατέθεσα και μία δεύτερη Επίκαιρη Ερώτηση εχθές, την πρώτη μέρα που άνοιξε η διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Επίκαιρη Ερώτηση για την πρόσφατη συνέντευξη του πρώην Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, του κυρίου Βενιζέλου, στον Γιώργο Κουβαρά.

Η συνέντευξη αυτή, που δόθηκε με αφορμή το θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποτελεί μία πάρα πολύ αποκαλυπτική τοποθέτηση, ένα ντοκουμέντο ιστορικό, οικονομικό και πολιτικό, στο οποίο μπορεί να βασιστούν ακόμη πιο ισχυρά επιχειρήματα αποκήρυξης του Δημοσίου Χρέους. Ρωτώ τον Πρωθυπουργό αν γνωρίζει αυτά τα οποία δήλωσε ο κύριος Βενιζέλος και αν τα έχει αξιοποιήσει ή αν θα τα αξιοποιήσει, ή αν θα συνεχίσει να αποπληρώνει με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών και των αγέννητων παιδιών, ένα χρέος, το οποίο πρέπει να αποκηρυχθεί.

Η Πλεύση Ελευθερίας μιλάει με πράξεις.

Προσωπικά, και αυτή τη νέα χρονιά θα είμαι εδώ, κοντά στις πολίτες.

Οι Βουλευτές μας είναι εδώ, είναι καθημερινά στη Βουλή και στην κοινωνία και αυτό που ευχόμαστε είναι μία καλή χρονιά για τους πολίτες και όχι για τους κυβερνήτες».

10.1.2024