Δήμος Αμαρίου: Σύσταση επιτροπής για τη διαχείριση των δωρεών ζωοτροφών προς τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους

Ο δήμος Αμαρίου, σε συνεργασία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες πυρκαγιές και τις επιπτώσεις τους στον τομέα της κτηνοτροφίας, προχωρά στη σύσταση επιτροπής Διαχείρισης Δωρεών και Χορηγιών Ζωοτροφών για την υποστήριξη των πυρόπληκτων περιοχών.

Η επιτροπή αυτή θα υπάγεται απευθείας στον δήμαρχο και θα έχει ως σκοπό τη διαχείριση των δωρεών και των χορηγιών ζωοτροφών προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους. Η επιτροπή θα αποτελείται από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αμαρίου, τον εκάστοτε πρόεδρο της πληγείσας δημοτικής κοινότητας και έναν εκπρόσωπο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου. Η επιτροπή αυτή θα λειτουργεί με στόχο την άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων, διασφαλίζοντας ότι οι δωρεές – χορηγίες που θα διατεθούν για τη στήριξή τους, θα φτάσουν γρήγορα και αποτελεσματικά στους δικαιούχους.

Στο μεταξύ, μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή, ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες πυρόπληκτων κτηριακών υποδομών, να κάνουν αίτηση προς τον δήμο Αμαρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση αυτοψίας στις πυρόπληκτες κτηριακές υποδομές ιδιοκτησίας τους, από την αρμόδια επιτροπή του δήμου, η οποία συστάθηκε για το σκοπό αυτό. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν έως και την Παρασκευή 23 Αυγούστου, προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί κατά το δυνατόν άμεσα.

19.8.2024