Δήμος Θεσσαλονίκης : Συνεχίζει ο Δήμος τα προγράμματα Αγωγής Υγείας σε σχολεία

Δήμος Θεσσαλονίκης

Συνεχίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης τα προγράμματα Αγωγής Υγείας  σε σχολεία, σε συνεργασία με την Α/βάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κατόπιν αιτήματος των σχολείων. Στόχος η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας του μαθητικού πληθυσμού καθώς και  η ενημέρωση και η υιοθέτηση συνηθειών που θα εξασφαλίσουν και θα προάγουν τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία τους.

Το προγράμματα  θα έχουν τα εξής θέματα:

  • στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας E-Bug με θέμα α) «Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων» και β) «Γνωρίζω και αντιμετωπίζω τα μικρόβια», σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού. Θα υλοποιηθεί από την Επισκέπτρια Υγείας.
  • στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας για τη «Σεξουαλική και Αναπαραγωγική υγεία» με θέμα α) «Μεγαλώνοντας αλλάζω, τι μου συμβαίνει (για κορίτσια) ΣΤ΄ Δημοτικού και β) «Μεγαλώνοντας αλλάζω, τι μου συμβαίνει (για αγόρια) ΣΤ΄ Δημοτικού. Θα υλοποιηθεί από την Μαία της δομής μας.
  • στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας για την Αγωγή Στοματικής Υγείας, «Δόντια γερά – Στοματική Υγεία για παιδιά», σε παιδιά της Α΄- Β΄ και Γ΄ τάξης του δημοτικού. Θα υλοποιηθεί από την Επισκέπτρια Υγείας, με έλεγχο δοντιών από οδοντίατρο της δομής μας.
  • στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας για την «Υγιεινή και Προστασία των ματιών και της όρασης – Σ΄ αγαπώ … σαν τα μάτια μου» σε παιδιά της Δ΄- Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού. Θα υλοποιηθεί από την Επισκέπτρια Υγείας, με έλεγχο από οφθαλμίατρο της δομής μας.
  • στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας «Διατροφική Αγωγή», σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού. Θα υλοποιηθεί από τη διατροφολόγο.

Για τη φετινή σχολική χρονιά 2023-2024 συμμετέχουν έως τώρα τα παρακάτω σχολεία:

8ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης

11ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης

33ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης – Άσυλο

63ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης

67ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης

1ο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης

8ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

13.1.2023