Δήμος Καλαμάτας : Έτοιμες οι εγκαταστάσεις του ΚΗΦΗ του Δήμου

Δήμος Καλαμάτας

Στην Καλαμάτα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Το δημοτικό κτήριο επί της Θουκυδίδου 2 και Καμβύση, έχει διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να υποστηρίξει τη λειτουργία της νέας κοινωνικής δομής του Δήμου Καλαμάτας και πλέον αναμένεται η προμήθεια και τοποθέτηση του απαιτούμενου εξοπλισμού και η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης του προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020 : ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 2Α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Στόχος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμάτας είναι η παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον, που τα φροντίζει, εργάζεται, ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα, που έχει αναλάβει.

18.1.2024