Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλία : Ιδιόκτητο πρότυπο εργοτάξιο στον Δήμο

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλία

Νέο πρότυπο εργοτάξιο  θα αποκτήσει ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας. Το  έργο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, όπως ανακοίνωσε, υπενθυμίζοντας ότι, το πρόβλημα του εργοταξίου, ταλάνιζε εργαζόμενους και πολίτες επί σειρά ετών.

Το έργο, η χρηματοδότηση του οποίου διέτρεξε κίνδυνο να χαθεί λόγω εκπρόθεσμων διαδικασιών, όπως ενημερώνει ο Δήμος, πήρε την απαιτούμενη έγκριση, κατόπιν εντατικών και επίπονων προσπαθειών και σε διάστημα 40 ημερών, από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής Αρχής, κατέστη εφικτό να δημοπρατηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή.

Το νέο εργοτάξιο του Δήμου Μάνδρας -Ειδυλλίας, που  χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»,θα αποτελείται από ένα κτίριο δύο ορόφων, 500τ.μ. έκαστος.

Στο ισόγειο θα υπάρχει χώρος στάθμευσης, χώρος συνεργείου, αποθήκη καθώς και αποδυτήρια παρέχοντας στους υπαλλήλους των δύο υπηρεσιών τις καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στον όροφο θα στεγάζονται οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου. Για κάθε μία από αυτές τις υπηρεσίες προβλέπεται γραφείο προϊσταμένου, γραφείο διοίκησης και ακόμη δύο γραφεία. Επίσης τοποθετείται μία αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας  60 ατόμων όπως και οι αντίστοιχοι χώροι υγιεινής.

Έχει πάρει την έγκριση να κατασκευαστεί σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας συνολικής επιφάνειας άνω των είκοσι στρεμμάτων.

Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν προβλεφθεί να υπάρχουν τα πιο σύγχρονα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τους υπαλλήλους του Δήμου όσο και για τον επιχειρησιακό στόλο του.

Στον εξωτερικό χώρο του εργοταξίου θα υπάρχουν τρία μεγάλα υπόστεγα για τα ογκώδη οχήματα του στόλου καθαριότητας.

Δύο ακόμη στοιχεία που θα ξεχωρίζουν το νέο εργοτάξιο του Δήμου αναδεικνύοντάς το ως Πρότυπο πανελλαδικά είναι το φυτώριο και το θερμοκήπιο.

Το 80% του περιβάλλοντα χώρου, θα καλύπτεται από πράσινο, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα περιβαλλοντικής προστασίας, συνδυάζοντας τεχνολογία, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη.

Στο φυτώριο θα υπάρχουν οι κατάλληλες παραγωγικές συνθήκες  για σπορά φυτών και δέντρων με αντίστοιχη φυτοτεχνική μελέτη. Όλοι οι χώροι που προβλέπεται φύτευση θα γεμίσουν με κατάλληλο κηπευτικό χώμα και θα διαθέτουν αυτόματο σύστημα άρδευσης με εκτοξευτήρες σε κατάλληλα σημεία και σύστημα αποχέτευσης.

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα συστήσει θερμοκήπιο για την καλλιέργεια και την παραγωγή διαφόρων ειδών.

Παράλληλα δημιουργείται ο «Παιδικός Κήπος» ένας χώρος όπου μέσα από ειδικά προγράμματα δενδροφυτεύσεων, οι μαθητές του Δήμου,  θα έχουν την δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με την φύση, καλλιεργώντας φυτά, τρόφιμα, φυτεύοντας δέντρα, ενώ στο αμφιθέατρο που θα βρίσκεται στον χώρο του εργοταξίου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ημερίδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέματα την ανακύκλωση, την μη χρήση εντομοκτόνων κ.α.

«Το έργο αυτό είναι έργο πνοής και μια μεγάλη ανάσα για τον τόπο μας. Με την δημιουργία του νέου εργοταξίου ο Δήμος θα έχει και οικονομικό όφελος καθώς μέχρι τώρα καταβάλλουμε υψηλά μισθώματα, ενώ για την υλοποίηση του έργου έχουν εκπονηθεί όλες οι αναγκαίες μελέτες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αρμόδιος Δρίκος απευθύνοντας ευχαριστίες στους συνεργάτες όλων των υπηρεσιών του δήμου, που εργάστηκαν σκληρά προκειμένου το έργο αυτό να πραγματοποιηθεί παρά την χρονική δέσμευση με την καταληκτική ημερομηνία απένταξης του.

20.2.2024