Δήμος Τρικκαίων : Νέες πεζογέφυρες στη θέση των πληγεισών από τον Daniel

Σε εκ νέου κατασκευή των δύο πεζογεφυρών στο Μουσείο Τσιτσάνη και στα Κουτσομύλια, στον Ληθαίο ποταμό, προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νίκος Σακκάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 4/4, προχωρούν η κατεδάφιση και εκ νέου κατασκευή των δυο συγκεκριμένων γεφυρών, με βάση τη λύση που δόθηκε.

Συγκεκριμένα, έγινε αποδεκτή από την αρμόδια υπηρεσία του Ταμείου Ανάκαμψης η τροποποίηση της μελέτης για την αναβάθμιση των 13 γεφυρών της πόλης, οπότε πλέον άνοιξε ο δρόμος για να υλοποιηθεί ένα έργο που αφορά τους πολίτες και τους επισκέπτες.
Όπως υπενθυμίζει ο Δήμος, το έργο για τις γέφυρες της πόλης έχει ήδη ξεκινήσει με τη γέφυρα πρώην ΚΤΕΛ, όπου από το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 τοποθετούνται υποστηρίγματα για να αρχίσει η διαδικασία συντήρησης.

Συνολικά το έργο είχε προϋπολογισμό 3.300.000€ με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και ο πλήρης τίτλος είναι «Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων – Υποέργο 4: Επεμβάσεις (επισκευή, ενίσχυση, ανακατασκευή) όλων των γεφυρών του Ληθαίου ποταμού εντός της πόλης των Τρικάλων με σκοπό τη στατική τους αποκατάσταση και την αισθητική τους αναβάθμιση».

6.4.2024