Δήμο Ρεθύμνης : Διεύρυνση συνεργασίας Δήμου-ΕΕΣ σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας

Η ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου Ρεθύμνης με το τοπικό Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας, του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής Δ.Ρ  Γιώργου Σκορδίλη και της προέδρου του Δ.Σ. Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνου Ευαγγελίας Ηλιάκη.

Ο Γ. Σκορδίλης προσκάλεσε τους εκπροσώπους του Ε.Σ., για να συζητήσουν για την οργάνωση, τις υφιστάμενες δυνατότητες παρέμβασης, τα τεχνικά μέσα τον εξοπλισμό και το σχέδιο παρέμβασης ανά τομέα που διέπει τη δράση του, που κινητοποιεί 200, πιστοποιημένους για τη δράση τους, εθελοντές, σε σταθερή βάση.

Η κ. Ηλιάκη ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για όλες τις παραμέτρους της οργανωτικής αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής που έχει στη διάθεση του ο Ε.Σ και επιβεβαίωσε την πρόθεση συνεργασίας του με το Δήμο Ρεθύμνης.

Ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης του έργου που προσφέρει ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός, ο Δήμος Ρεθύμνης δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γ. Σκορδίλη, παραχώρησε στον Ε.Σ το δικαίωμα χρήσης ενός μηχανήματος ρυμούλκησης αυτοκινήτων («εργάτη»).

2.3.2023