Ειδική μοριοδότηση για τους πλημμυροπαθείς υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων ζητά το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας

Ειδική μοριοδότηση  για τους μαθητές  των σχολείων  της Θεσσαλίας οι οποίοι  κατοικούν μονίμως στις πλημμυροπαθείς περιοχές και  φοιτούν στην Γ΄ τάξη Λυκείου και προτίθενται να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2023 – 2024 ζητά, με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Στο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο τονίζει ότι παρόμοιες ρυθμίσεις προβλέφθηκαν και εφαρμόστηκαν σε άλλες περιοχές με φυσικές καταστροφές (όπως π.χ. Παλλήνη, Μάτι)  μετά από αποφάσεις του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και κατόπιν λήψης υπουργικής απόφασης.

Επίσης επισημαίνει ότι η έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024 έγινε με καθυστέρηση στις 2 Οκτωβρίου 2024 με πολλά προβλήματα, όπως μετακινήσεις, ελλιπής τοποθέτηση εκπαιδευτικών που είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές και ειδικά της Γ Λυκείου να χάνουν διδακτέες ώρες.

Το σχετικό ψήφισμα απεστάλη στην υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή, ενώ σχετική επιστολή έχει στείλει και ο περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας στον αρμόδιο υπουργό Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκη.

18.4.2024