Επίσκεψη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισκέφτηκε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα Τύπου, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ξεναγήθηκε στους χώρους του Πρακτορείου και συνομίλησε με το προσωπικό, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιο Περδικάρη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, δόθηκε έμφαση στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στην ουσιαστική ενίσχυση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Έχουν ήδη γίνει κινήσεις προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του Πρακτορείου και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και την προγραμματική σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συζητήθηκε, επίσης, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, με αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτημα στο οποίο ήδη δρομολογούνται εξελίξεις με συγκεκριμένη στόχευση και χρονοδιάγραμμα, αλλά έως την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου έχουν εξεταστεί και προσωρινές λύσεις.

Στο δημοσιογραφικό σκέλος, στόχος είναι η ενίσχυση του ψηφιακού περιεχομένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ και βελτίωση της εικόνας του και του παραγόμενου δημοσιογραφικού προϊόντος σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Επισημάνθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος που καλείται να διαδραματίσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και των fake news.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υφυπουργός Παύλος Μαρινάκης ανέφερε:

«Πριν και πάνω από όλα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την υποδοχή για τη συνεργασία και στον αγαπητό πρόεδρο και σε όλα τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου αλλά και σε όλες και όλους εσάς που κάνετε πολλές φορές και παραπάνω από τα καθήκοντά σας, λόγω και του γεγονότος ότι το κάθε πόστο ξεχωριστά απαιτεί πολλές φορές υπέρβαση καθηκόντων και δουλειά και προετοιμασία ακόμα και όταν τελειώνει το ωράριο γιατί είδηση πρέπει να βγαίνει όσο πιο γρήγορα κυρίως όσο πιο αξιόπιστα.

Και νομίζω ότι αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η αξιοπιστία. Είναι το πιο αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης της χώρας. Είναι εκεί όπου ανατρέχουν οι δημοσιογράφοι για να διασταυρώσουν μία είδηση. Είναι εκεί που ανατρέχουμε εμείς για να δούμε τι έχει συμβεί σε όλη τη χώρα αλλά και εκτός της ελληνικής επικράτειας. Είναι μία παράδοση. Είναι κάτι το οποίο έχει καθιερωθεί. Είναι μία παρακαταθήκη την οποία την βρίσκουν όσοι διοικούν το ΑΠΕ και την παραδίδουν στους επόμενους.

Ουσιαστικά είναι αυτό που ζητήσει προσωπικά ο Πρωθυπουργός πάνω στο οποίο πρέπει να χτίσουμε όλα τα επόμενα βήματα. Έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε έναν προγραμματισμό με βασικό στόχο τον πλήρη οικονομικό εξορθολογισμό όλων των δεδομένων. Την πλήρη οικονομική εξυγίανση του ΑΠΕ.

Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι η ενδυνάμωση των στελεχών που δουλεύουν, των δημοσιογράφων, των τεχνικών των ανθρώπων που τρέχουν σε όλη την Ελλάδα για να καλύψουν όλα τα μεγάλα γεγονότα. Είναι εδώ και η αγαπητή πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Μία από τις περιπτώσεις που συζητάμε και στις συναντήσεις κατ` ιδίαν και όταν βρέθηκα και στα γραφεία ήταν και οι δημοσιογράφοι του ΑΠΕ.

Τρίτος στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός. Σε όλα τα επίπεδα. Είτε σε επίπεδο εγκαταστάσεων. Είτε σε επίπεδο ψηφιακό. Υπάρχει ένα φιλόδοξο σχέδιο, μέρος του οποίου ήδη υλοποιείται. Το σημαντικό είναι ότι όλα έχουν αποφασιστεί. Όλα έχουν μπει σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με αρχή μέση και τέλος και, δεν είναι λόγια του αέρα.

Θέλω να ξέρετε ότι αυτό το οποίο κάνετε εσείς -και δεν απευθύνομαι μόνο προφανώς στη δουλειά που γίνεται στο ΑΠΕ- συνολικά η δημοσιογραφία που κατά συντριπτική πλειοψηφία, ειδικά στη χώρα μας παρά τα όσα αντιθέτως έχουν λεχθεί, αυτό θέλει να κάνει, είναι το πιο κρίσιμο και για την μεγάλη στόχευση της κυβέρνησης που είναι να αλλάξει κάποια πράγματα στον τόπο προς το καλύτερο αλλά και συνολικά για το πολιτικό σύστημα. Είναι η αποκατάσταση της αλήθειας Η αντιμετώπιση των Fake News, η τεκμηρίωση είναι κάτι το οποίο έχουμε και εμείς πολύ μεγάλη ανάγκη, κυρίως οι πολίτες.

Και επειδή είμαστε κοντά στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου είναι πολύ σημαντικό σε κάθε κάλπη, σε κάθε εκλογική διαδικασία να πηγαίνουν οι πολίτες σωστά ενημερωμένοι. Ναι, η ταχύτητα της είδησης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, αλλά η αξιοπιστία της και η τεκμηρίωση της είναι ακόμα πιο σημαντικά στοιχεία. Και ποτέ το Πρακτορείο δεν θυσίασε την αξιοπιστία για την ταχύτητα.

Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε και φέτος τη συλλογική σύμβαση εργασίας και νομίζω είμαστε πολύ κοντά. Αντιστοίχως το ίδιο κάνουμε και με την ΕΡΤ. Προσπαθούμε όσο μπορούμε συνολικά για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, να βελτιώνουμε τα μισθολογικά αλλά και τα μη μισθολογικά δεδομένα.

Δεν θα ακούσετε από μας μεγάλα λόγια και μεγάλες υποσχέσεις αλλά σίγουρα αυτά που θα ακούσετε, θα τα δείτε να γίνονται πράξη. Αυτό είναι και το βασικό αξίωμα που προσπαθεί να υπηρετήσει κάθε μέρα ο Πρωθυπουργός.

Θέλω, λοιπόν, να σας πω ότι η βασική μας στόχευση και ενόψει των ευρωεκλογών αλλά και ενόψει των υπολοίπων τριών ετών αυτής της τετραετίας, είναι η στήριξη των ανθρώπων που εργάζονται, προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους προσπαθούν να σταθούν όρθιοι και όρθιες στα πόδια τους.

Αυτό είναι το επίκεντρο της πολιτικής μας. Η στήριξη της οικογένειας. Η στήριξη των ανθρώπων που μπορεί να χρειαστεί να κάνουν και περισσότερες από μία δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.

Και όχι μόνο για τα μεγάλα, τα κλαδικά, τα ζητήματα τα μισθολογικά αλλά και τα καθημερινά ζητήματα που μπορούν να κάνουν καλύτερη ζωή των ανθρώπων σε σχέση με το τι μπορεί να παρέχουν στα παιδιά τους, στον χώρο εργασίας τους, σε συνθήκες εργασίας.

Η σημερινή μας επίσκεψη εδώ γίνεται σε συνέχεια πολλών συσκέψεων, πολλών συναντήσεων και πιστέψτε με θα το δείτε στην πράξη -γιατί τα λόγια δεν έχουν και πολλές φορές ιδιαίτερη αξία αν δεν συνοδεύονται από πράξεις-  αυτό που λέμε το εννοούμε.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε κάθε πρόκληση. Σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που καλύπτετε και προχωράμε για να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουν υποσχεθεί.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης, καλωσόρισε τον Υπουργό και δήλωσε: «Δύναμη του Πρακτορείου είναι οι άνθρωποί του, όλοι οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να υπηρετούν καθημερινά το λειτούργημα της ενημέρωσης. Έχουν γίνει πολλά και ουσιαστικά πράγματα το τελευταίο διάστημα, αλλά πάντοτε το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού και γι’ αυτό εργαζόμαστε διαρκώς, για να μπορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ να είναι αντάξιο του ονόματος και του ρόλου του. Ενισχύουμε το διεθνές μας αποτύπωμα, προχωράμε στην οικονομική μας εξυγίανση, καθώς μέσα από νέες διοικητικές δομές στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ενώ με το σχέδιο για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, για το οποίο ξεπερνάμε οριστικά τα τελευταία εμπόδια για την εφαρμογή του, προσδοκούμε το ΑΠΕ-ΜΠΕ να περάσει στη νέα εποχή και ν’ αναβαθμίσει την παρουσία του και το περιεχόμενο με το οποίο τροφοδοτεί καθημερινά το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

23.4.2024