Θ. Σκυλακάκης: Η Ελλάδα διαθέτει πολύ σημαντικούς πόρους, που της επιτρέπουν να γίνει εξαγωγική χώρα πράσινης ενέργεια

Η Ελλάδα υπερκαλύπτει τους στόχους για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, λόγω της ταχείας εισόδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο μίγμα της, τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, σήμερα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του τριήμερου Συνεδρίου, με θέμα: «Ενεργειακή Ασφάλεια και Πράσινη Ανάπτυξη» που διοργανώνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λ. Βασιλέως Κων/νου 48), από τις 27 έως 29 Νοεμβρίου 2023..

Όπως υπογράμμισε, η κυβερνητική προσπάθεια για την πράσινη ανάπτυξη -σε επίπεδο στόχων για το κλίμα- είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Το σχέδιο μας προχωρά με ταχύτητα. Και θα προσπαθήσουμε να το επιταχύνουμε, ακόμα περισσότερο, μέσα στα επόμενα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 Άλλωστε, όπως σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, και η στόχευση της ενεργειακής ασφάλειας για την Ελλάδα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πράσινη ανάπτυξη. Κάτι που προκύπτει και από τα μεγάλα έργα και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στους σημαντικούς φυσικούς πόρους που διαθέτει η Ελλάδα (ήλιος, άνεμος κ.ά.), επισήμανε πως της επιτρέπουν να γίνει εξαγωγική χώρα πράσινης ενέργειας.

27,11.2023