Ο σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης προτείνει ΄΄ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ΄΄

«Την τρίτη και τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς, το κρέας απαγορεύεται. Τώρα βγαίνουν στο τραπέζι τυριά, ζυμαρικά, πίτες, αυγά… Άλλο που δεν θέλαμε! Με ποια κρασιά θα συνοδεύσουμε τέτοια εκλεκτά εδέσματα;»

Με αυτήν την εισαγωγή στην «Καθημερινή», ο διακεκριμένος sommelier Άρης Σκλαβενίτης προτείνει κρασιά για την Κυριακή της Τυρινής, επιλέγοντας μεταξύ αυτών και το Samos Vin Doux, σε συνδυασμό με γαλατόπιτα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η γαλατόπιτα είναι μια ακόμη συνταγή που μπορεί να τη συναντήσουμε σε πολλές παραλλαγές, ανάλογα με τον τόπο που είμαστε. Ένα κοινό όλων τους είναι η ελαφριά, συνήθως γλυκιά αίσθηση, και η λιπαρότητα.»

Συνδυάζει δε αυτή τη γλυκιά αίσθηση με:

«Vin Doux, Μοσχάτο Άσπρο, Ε.Ο.Σ. Σάμου

Ένα γλυκό κρασί από την ποικιλία Μοσχάτο άσπρο από το νησί της Σάμου και τον Συνεταιρισμό του νησιού, με έντονα αρώματα γλυκών ανθέων, εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων. Θα ταιριάξει με τα γλυκά αρώματα της γαλατόπιτας.»

Άρης Σκλαβενιτης

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άρης Σκλαβενίτης έχει πτυχίο στην Οινολογία, είναι πιστοποιημένος Advanced Sommelier από Court of Master Sommeliers, κατέχει το Diploma της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων καθώς και το Wine & Sommelier Expert Course της Genius in Gastronomy. Έχει διακριθεί πανελληνίως ως ο καλύτερος Έλληνας Οινοχόος τα έτη 2016, 2019 & 2023 και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων το 2026.

14.3.2024