Στ. Κασσελάκης: «Να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις»

«Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο μεγάλη έκπληξη για ανθρώπους που είναι στην πολιτική να περπατούν μέσα στον κόσμο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στην κάμερα του Mega, απευθύνοντας πρόσκληση – πρόκληση στον Κ. Μητσοτάκη να περπατήσουν μαζί «σε όποια λαϊκή (σ.σ. αγορά) θέλει, όποιο πρωί θέλει, σε όποια πόλη της Ελλάδας θέλει».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος περπάτησε στους δρόμους της Πλάκας, είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες με πολίτες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Αναφερόμενος στη ακρίβεια που λυγίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις ο Στ. Κασσελάκης σχολίασε ότι «δεν βγαίνει ο μήνας μετά τις 20» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μειώσει τους έμμεσους φόρους.

«Θέλουμε να έχουμε παρεμβατικό κράτος για το περιβάλλον, στη στέγαση, στη φτώχια, θέλουμε να χτίσουμε κοινωνικό κράτος πρόνοιας το οποίο να έχει δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μπορούμε να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Για εμένα αυτό πάει να πει σύγχρονη αριστερά. Να μπορέσουμε να είμαστε μέσα στην κοινωνία και μετά τα όργανα να δουλέψουν για να παράξουν πολιτική, προτάσεις νόμου».

«Αυτό θα κάνουμε» σημείωσε ο ίδιος και υπογράμμισε ότι χρειάζεται υπομονή και «θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου».

Για τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Στ. Κασσελάκης αναρωτήθηκε σχετικά με τον κώδικα δεοντολογίας και σχολίασε ότι το καταστατικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ισχύει όποτε βολεύει τον καθένα. Ο κόσμος τα βλέπει αυτά». «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος ο οποίος αυτοαποκαλείται αριστερός είναι ενάντια στην άμεση δημοκρατία. Ουδέποτε είπα ότι τα όργανα δεν έχουν σημασία. Το αντίθετο. Πάντα τηρώ το καταστατικό», σημείωσε ο ίδιος.

«Υπάρχει η βάση που εκφράστηκε όχι μόνο τώρα αλλά και στις προηγούμενες εκλογές. Χάσαμε κόσμο. Χάσαμε 600.000 ψήφους. Χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή, αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Εγώ δεν ήμουν στέλεχος της πρώτης γραμμής τότε, αλλά κάποιοι ήταν μέρος μιας πολιτικής στρατηγικής η οποία έλαβε την απάντησή της. Θέλω να έχουμε μια κυβερνητική σύγχρονη αριστερά, το οποίο σημαίνει και πατριωτική αριστερά. Θέλουμε στιβαρή άμυνα, θέλουμε να μην αποστρατικοποιούνται τα νησιά μας όπως γίνεται τώρα».

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ συναντήθηκε και με μαθητές του γυμνασίου, πολλοί από τους οποίους του ζήτησαν να βγουν φωτογραφία. «Είναι σωστό τα παιδιά στην Ελλάδα να μπορούν να σπουδάσουν αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Όχι να βάζουμε αυθαίρετους φραγμούς. Πρέπει να τα ξανασκεφτούμε όλα αυτά» σχολίασε σχετικά.

Καταλήγοντας, ο Στ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι «το κόμμα μας θα γίνει κυβέρνηση. Χρειάζεται σχεδιασμός, ξεκάθαρες πολιτικές, καινούργια ομάδα που μαζί με τα έμπειρα στελέχη μας μπορούν να δώσουν εναλλακτική και σοβαρή λύση. Χρειάζονται όλοι και όλες».

14.11.2023