Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου στο ξενοδοχείο Mount Athos Resort, η τελετή έναρξης του 2ου Συμποσίου “Following Aristotle”, που διοργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη στο πλαίσιο προώθησης του προορισμού με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και γαστρονομία, δράσεις τις οποίες σταθερά στηρίζει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.
Σε ένα μαγικό σκηνικό μπροστά στον Ακάνθιο κόλπο, το Αριστοτέλειο Όρος και τον Άθω, με την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκλεκτών αποστολών από όλες τις χώρες των Βαλκανίων, 21 ομιλητές ανέπτυξαν την επιδραστική προσωπικότητα του οικουμενικού φιλοσόφου Αριστοτέλη και την αξία του, η οποία παραμένει ισχυρή και αναλλοίωτη ανά τους αιώνες.
Τον Πρόεδρο του Επιμελητήριο Χαλκιδικής Γιάννη Κουφίδη εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του τουριστικού τμήματος Γιώργος Μυγδαλάς, ο οποίος εκφώνησε και τον λόγο του και η υπεύθυνη επικοινωνίας Λία Μπουντιούκου. Η σύνδεση του σπουδαία αυτού φιλοσόφου με τη Μακεδονία και τη Χαλκιδική, την πλούσια πρωτογενή παραγωγή, αλλά και αξίες όπως η βιωσιμότητα και ο σεβασμός προς το περιβάλλον, ήταν μερικά από τα κύρια σημεία της σύντομης, αλλά περιεκτικής ομιλίας του Προέδρου.
Μετά την εκδήλωση ακολούθησε δείπνο με εκλεκτά προϊόντα της περιοχής.
Οι πρωτότυπες δράσεις του Δήμου Αριστοτέλη συνεχίστηκαν και το Σάββατο 17 Μαΐου, όπου διοργανώθηκε για πρώτη φορά Συμπόσιο για το Αριστοτελικό Μέλι στο Άλσος Αγίας Παρασκευής στην Αρναία.
Με τη συμμετοχή μελισσοκόμων της περιοχής, διακεκριμένων επιστημόνων, φοιτητών, τοπικών παραγόντων, αλλά και της αποστολής των φιλοξενούμενων Σλοβένων Μελισσοκόμων, έγινε μια αναδρομή στην μακρά ιστορία της μελισσοκομίας για τη Χαλκιδική, που τοποθετείται στα βάθη των αιώνων, αλλά και στην τεράστια σημασία της στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα σήμερα.
Παρών και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική στήριξη που προσφέρει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις δράσεις του project KOUZINA , αλλά και συνολικά στους παραγωγούς των εκλεκτών προϊόντων του τόπου μέσω του προγράμματος Taste Halkidiki.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της ημέρας, το ενδιαφέρον τράβηξε το προγραμματισμένο workshop γευσιγνωσίας μελιών για τους παριστάμενους Έλληνες και Σλοβένους μελισσοκόμους από τις Νανά Ζυγούρα και Σύλβια Κουμεντάκη της Chef Stories, στρατηγικών συνεργατών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο πρόγραμμα Taste Halkidiki.
Στο Συμπόσιο μελιού συμμετείχαν:
Μέλι Γεωργάκας🔘Μέλι Αρναίας Ρεπάνη 🔘assahoney 🔘Μελιτεύς 🔘melimparakis