Υβριδικές εκλογές 10 Μαρτίου προτείνει ο Στ. Κασσελάκης – «Εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό» ζητά η Ο. Γεροβασίλη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέβηκε στο βήμα και χαιρέτισε δια χειραψίας την Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας:

«Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε έναν όμορφο αγώνα για να μπορέσει το κόμμα μας να αγαπήσει τα μέλη του έμπρακτα.

Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας. Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών εφόσον κερδίσω θα προσκαλέσω συλλογικά και την αντιπρόεδρο της Βουλής και την όλη την ομάδα που θα την αγκαλιάσει να έρθει συλλογικά για να μπορέσουμε να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειαζόμαστε εις πέρας

Να ξέρουν όλοι στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Για να μπορέσει αυτή η αλήθεια, η δική μας αριστερή αλήθεια να κερδίσει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να πάμε το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Αυτή είναι η εισήγησή μου προς το συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει» κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όλγα Γεροβασίλη: Εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό

Την άποψη ότι οι εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν μπορούν να γίνουν πριν περάσει ένας μήνας, εξέφρασε η Όλγα Γεροβασίλη συνομιλώντας με δημοσιογράφους. Η αντιπρόεδρος της Βουλής επισκέφτηκε την αίθουσα Τύπου και είχε μία σύντομη συζήτηση με δημοσιογράφους.

«Οι εκλογές πρέπει να είναι στην προθεσμία που προβλέπονται όπως έγιναν και τις προηγούμενες εκλογές. Προφανώς όχι μέσω ίντερνετ» είπε η Όλγα Γεροβασίλη και συμπλήρωσε ότι η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να είναι αντίστοιχη με την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη. «Ό,τι έχουμε συναποφασίσει μέχρι σήμερα και έχει περάσει στο καταστατικό μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δήλωσε ότι το συνέδριο δεν είναι καταστατικό, συνεπώς δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής, το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη.

Κληθείσα να σχολιάσει την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος, απάντησε:« Έχω δώσει τη ζωή μου σε όλα αυτά, έχω πορεία, στάση, αρχές, συμπεριφορές. Για τα αυτονόητα δεν είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω».

Όταν ρωτήθηκε για το σχόλιο του Νίκου Παππά ότι η ίδια πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε: «Έχω θέση, και σήμερα τη θέση που θέλω την διεκδικώ».

Σε ερώτημα για το αν θα υπάρξει μία πιθανή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στις εσωκομματικές εκλογές, η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό.

24.2.2024