Όλγα Γεροβασίλη: Δηλώνω παρούσα για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής

Την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του 4ου Συνεδρίου.

«Στην πρόσκληση του προέδρου απαντώ: Δηλώνω παρούσα. Αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Απέναντι στην ιστορία του χώρου μας και στους αγώνες που δώσαμε όλοι και όλες μαζί» σημείωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη.

Η ίδια δήλωσε νωρίτερα, ότι «λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές το κόμμα μας βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Και οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο στο αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει». Ακόμη αναφροικά με τον εύλογο προβληματισμό, ότι μια εσωκομματική διαδικασία τώρα, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα η Όλ. Γεροβασίλη σημείωσε χαρακτηριστικά «μακάρι να μη χρειαζόταν», προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι».

«Σήμερα, δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας ούτε για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο» σημείωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι «πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική μας πορεία» και «να διασφαλίσουμε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ως του βασικού αντίπαλου της ΝΔ».

«Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη. Ούτε στα πιο δύσκολα. Πάντα έβαζα πλάτη» σημείωσε η Όλ Γεροβασίλη και υπογράμμισε ότι είναι 12 χρόνια βουλευτής σε μια εκλογική περιφέρεια που ήταν κάστρο της Δεξιάς. «Έμαθα σε όλη μου τη διαδρομή να δίνω αγώνες. Πολλούς αγώνες.  Στα κινήματα, στην αυτοδιοίκηση, στη Βουλή, στην κυβέρνηση. Παντού».

Η αντιπρόεδρος της Βουλής στην αρχήτης τοποθέτησής της επισημαίνοντας ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γίνεται σε μια περίοδο που «η κοινωνία βράζει με τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη» υπογράμμισε ότι «πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας. Αντίπαλος μας είναι η αισχροκέρδεια. Αντίπαλος μας είναι η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Αντίπαλος μας είναι η διάλυση της Δημόσιας Υγείας. Αντίπαλος μας είναι η αδικία, η ανισότητα, η διαφθορά, τα ρουσφέτια. Αντίπαλος μας είναι η Δεξιά του Μητσοτάκη».

«Δεν υπάρχουν αντίπαλοι εδώ μέσα. Εδώ μέσα υπάρχουν μόνο σύντροφοι» υπογραμμίζοντας ότι «δεν πάει άλλο. Η κοινωνία χρειάζεται άμεσα προοδευτική διέξοδο. Και είναι ιστορικό μας χρέος, να δώσουμε εμείς αυτή τη διέξοδο».

Η Όλ. Γεροβασίλη χαρκτηρίζοντας εξαιρετικά κρίσιμη τη μάχη των Ευρωεκλογών του Ιουνίου τόνισε ότι «οφείλουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας, για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στη ΝΔ, για μια προοδευτική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέναντι στη Δεξιά και την Ακροδεξιά».

«Θέλουμε μια Ευρώπη που θα αντέξει. Που θα εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη» σημείωσε η Όλ Γεροβασίλη, ενώ προειδοποιώντας ότι η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος υπογράμμισε ότι «είναι χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να αποτρέψουν αυτή την εφιαλτική προοπτική».

24.2.2024