H Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά φιλοξένησε γεύμα εργασίας με επίτιμο προσκεκλημένο τον κύριο Γιάννη Στουρνάρα. 

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά φιλοξένησε,  γεύμα εργασίας με επίτιμο προσκεκλημένο ομιλητή τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κύριο Γιάννη Στουρνάρα.  

Η αίθουσα «Σταύρος Α. Νταϊφάς» ήταν κατάμεστη καθώς η εκδήλωση ήταν sold out από την πρώτη εβδομάδα που ανακοινώθηκε. 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κύριος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος αφού ευχαρίστησε τους επίσημους καλεσμένους και τα Μέλη της Λέσχης για την θερμή παρουσία και συμμετοχή τους, ανέγνωσε ένα  ενδιαφέρον  βιογραφικό του εκλεκτού μας καλεσμένου κυρίου Γιάννη Στουρνάρα αναδεικνύοντας πτυχές από την επαγγελματική του πορεία αλλά και συγκινητικές ανθρώπινες στιγμές.

Από τον πολιτικό χώρο την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κος Γιώργος Φλωρίδης, Υπουργός Δικαιοσύνης, ο  κος Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η κα Άννα – Μάνη Παπαδημητρίου, Υφυπουργός Ανάπτυξης, ο κος Νίκος Ταγαράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κος Σταύρος Καλαφάτης, Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο κος Πέτσας Στέλιος, Βουλευτής ΝΔ π. Υπουργός. ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κος Απόστολος Μπουρνιάς. Παράλληλα είχαμε την χαρά να μοιραστούμε την παρουσία ανωτάτων εκπροσώπων θεσμικών φορέων όπως, ο κος Χαράλαμπος Σημαντώνης, Πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ, ο κος Γεώργιος Ξηραδάκης, Πρόεδρος της ένωσης Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, η κα Έλπη Πετράκη, Πρόεδρος της Wista International , ο κος Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του Propeller Club Port of Piraeus ο κος Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, η κα Βίκη Κολλιοπούλου, Πρόεδρος της Wista Hellas, ο Πρόξενος κος Χρήστος Βαρδίκος του Νηολογίου της Ντομίνικα, ο πρόξενος της Λιβερίας κος Δημήτρης Λεμονίδης, ο κ. Γιώργος Πάσχας, διακεκριμένος τραπεζίτης, όπου μέχρι πρότινος διετέλεσε επί σειρά ετών Γενικός Επιθεωρητής και Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, πρ. Πρόεδρος ΙΜΟ, η κα Ελένη Θανοπούλου, Πανεπιστημιακός, ο κος Στράτος Παπαδημητρίου, Πανεπιστημιακός και τα εκλεκτά μας Μέλη που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα. 

  

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξης τους στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, παρευρέθηκαν και οι 14 εκλεκτοί Χορηγοί της εκδήλωσης κατ’ αλφαβητική σειρά: 

  • AEGEAN BALTIC – Εκπρόσωπος της Τράπεζάς ο κος Φίλιππος Τσαμάνης. 
  • Tο ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ και το ΝΗΟΛΟΓΙΟ της ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ της DOMINICA με τον πρόξενο κύριο Χρήστο Βαρδίκο. 
  • Ο κος Κωστής Φραγκούλης, CEO FRANMAN και Πρόεδρος PROPELLER CLUB Πειραιά.
  • Η Ναυτιλιακή εταιρεία, GRID SHIPPING & CAPITAL Ltd και οι εκ των μετόχων, ο πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας Δρ. Πάνος Φασουλής και ο CEO κος Σπύρος Τόγιας.
  • Ο κος Νίκος Γκιουζελάκης, CEO της Εταιρείας ΗOWDEN MARINE.
  • Ο κος Κατράδης Νίκος, της εταιρείας KATΡΑΔΗΣ ΣΧΟΙΝΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε. 
  • Ο κος Δημήτρης Λεμονίδης Πρόξενος – ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της ΛΙΒΕΡΙΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ. 
  • Η κα Δανάη Μπεζαντάκου, CEO – NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS, Concept Founder – YES FORUM &  Αντιπρόεδρος του INTERNATIONAL PROPELLER CLUB PORT OF PIRAEUS. 
  • Ο κος Ματαράσσο Ιζζυ & ο κος Βασίλης Πρεβεζάνος NEW VISION SHIPPING S.A. 
  • Ο κος Σέργιος Κατσαρός, Διευθυντής του υποκαταστήματος της OCTIUM International Insurance Agent στην Ελλάδα. 
  • Η TARGET GROUP
  • Ο κος Χρήστος Τιμαγένης – Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω – Εταίρος της ΤΙΜΑΓΕΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ & Γενικός Γραμματέας του INTERNATIONAL PROPELLER CLUB PORT OF PIRAEUS.  
  • Ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος της TSAKOS GROUP.
  • Η εταιρεία UNIBROS SHIPPING CORP.

Η εκδήλωση έλαβε τέλος με την απονομή αναμνηστικής τιμητικής πλακέτας στον επίτιμο προσκεκλημένο ομιλητή αξιότιμο κύριο Γιάννη Στουρνάρα υπό της μουσικής υπόκρουσης του αγαπημένου του τραγουδιού «Κάθε λιμάνι και καημός». 

Κλείνοντας τα Μέλη προσκλήθηκαν στην επόμενη εκδήλωση της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 με θέμα “1974-2024: Τα διδάγματα από την Μεταπολίτευση, οι χαμένες ευκαιρίες του Κυπριακού και η επόμενη ημέρα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου” 

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους τύπου που

 ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση μας και είχαν εξαιρετική παρουσία. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς σας ευχαριστεί πολύ για την στήριξη σας. 

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, παρακαλώ καλέστε τον κο Σαλαπασίδη Ευριπίδη, Διευθυντή της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, στο: 210 42 93 606 ή στείλτε email στο: esalapasidis@marine-club.gr  ή επισκεφτείτε το site μας: www.marine-club.gr 

15.10.2024