Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Στέλιο Μαμαλάκη, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και τρόπους βέλτιστης αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Είμαστε κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση, διότι εσείς είστε κοντά στα προβλήματα των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κινητοποιήσει πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, κάποιοι Δήμοι τα έχουν αξιοποιήσει καλύτερα, κάποιοι Δήμοι δυστυχώς δεν τα αξιοποίησαν στην έκταση που θα έπρεπε. Έχουμε όμως πολλά να συζητήσουμε για την ανάπτυξη της πόλης, για τους χώρους πρασίνου που πρέπει να δημιουργηθούν, για το ρέμα της Πικροδάφνης», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης.

«Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε κοινό τόπο και κοινό βηματισμό για να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις αυτής της όμορφης και πολύ δυναμικής πόλης», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είστε ο πρώτος Πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Δημαρχείο της πόλης και θεωρώ βέβαια ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Εκφράζει σίγουρα την πρόθεση να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε έναν Δήμο που έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τους όμορους Δήμους του Νότιου Τομέα», σημείωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.

 

Στην πολιτική κρισιμότητα της μάχης των Ευρωεκλογών έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγκέντρωση φίλων του κυβερνώντος κόμματος στον Άγιο Δημήτριο που επισκέφθηκε νωρίτερα στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως οι Ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία πολιτικά κυρίαρχη το βράδυ της 9ης Ιουνίου. Έθεσε, μάλιστα, εκ νέου το πολιτικό δίλημμα «Οι ευρωεκλογές αυτές έχουν μεγάλη σημασία διότι διεξάγονται σε ένα εξαιρετικά τεταμένο παγκόσμιο γεωπολιτικό περιβάλλον. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικός ήταν ο κόσμος το 2019 και πόσο διαφορετικός είναι το 2024. Με αναταραχή στη Μέση Ανατολή, με έναν πόλεμο στην Ουκρανία, με μια πανδημία η οποία εν τω μεταξύ μας έχει χτυπήσει.

Στις ευρωεκλογές, λοιπόν, αυτές θα κληθεί πρώτα και πάνω απ’ όλα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το ποιους ευρωβουλευτές θα στείλει στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε ένα εξαιρετικό ευρωψηφοδέλτιο. Καθεμία και καθένας από τους 42 υποψηφίους κομίζουν κάτι σημαντικό στην κοινή προσπάθεια η Νέα Δημοκρατία να είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Ώστε να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να ακούγεται ισχυρή η φωνή μας στην Ευρώπη» επικαλούμενος τα επιτεύγματα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο Μεταναστευτικό.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι ο υπ’ αριθμόν ένα, πονοκέφαλος για τα ελληνικά νοικοκυριά

<<Η ακρίβεια, φίλες και φίλοι -δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας-, είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό νοικοκυριό. Το ξέρουμε καλά και ξέρουμε, επίσης, ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να την αντιμετωπίσουμε.

Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση η οποία αύξησε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 830 ευρώ. Αυτή είναι η κυβέρνηση που έδωσε για πρώτη φορά αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 12 χρόνια. Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας, αυξάνει τις συντάξεις.

Αυτή η κυβέρνηση ήρθε πριν από δύο μέρες και διόρθωσε μια μεγάλη αδικία: επίδομα μητρότητας για 9 μήνες, 830 ευρώ το μήνα, για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, οι οποίες δεν έπαιρναν επίδομα μητρότητας. Το διορθώσαμε.

Αυτές είναι λίγες μόνο από τις παρεμβάσεις τις οποίες κάνουμε για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνία απέναντι σε ένα πρόβλημα το οποίο είναι υπαρκτό. Είμαστε οι πρώτοι που το αναγνωρίζουμε, αλλά πιστεύουμε ότι βαίνει σταδιακά προς κάμψη το φαινόμενο της ακρίβειας.

Και βέβαια, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι χθες η Standard & Poor’s αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό επειδή το υποδέχτηκαν οι αντίπαλοί μας με μια ειρωνεία, λες και είναι κάτι το οποίο δεν ενδιαφέρει τους πολίτες, να σας εξηγήσω με απλά λόγια ότι αν η οικονομία μας δεν πηγαίνει καλά, αν οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν είναι υψηλοί, αν τα δημόσια οικονομικά μας δεν είναι σε τάξη, αν το κράτος δεν μπορεί να δανείζεται με σχετικά χαμηλά επιτόκια, τότε τίποτα από όλα αυτά τα οποία σας είπα δεν θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί.

Για να θυμηθούμε πώς ήμασταν πριν από πέντε, έξι ή επτά χρόνια για να καταλάβουμε την πραγματική πρόοδο που έχει κάνει η οικονομία μας. Και γιατί μόνο μια οικονομία η οποία παράγει συλλογικό πλούτο μπορεί τελικά να εξασφαλίσει την ατομική προκοπή. Έτσι συνδέεται, φίλες και φίλοι, η πρόοδος της οικονομίας μας, η αναβάθμιση των προοπτικών της, με το τι συμβαίνει στην καθημερινότητα της καθεμιάς και του καθενός από εσάς.>>

και κατέληξε λέγοντας:

<<Αν κάποιοι θέλουν να βουλιάξουν την πολιτική αντιπαράθεση στην τοξικότητα και στη λάσπη, να μην τους ακολουθήσουμε. Το δοκίμασαν και πριν από τις εκλογές του 2023 και είδαμε το αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι δεν έμαθαν, όμως, από τα λάθη τους και επαναλαμβάνουν τα ίδια. Ας είναι.

Εμείς θα μιλάμε θετικά, θα μιλάμε για το έργο μας. Θα αναγνωρίζουμε τα προβλήματα. Με αυτοκριτική, θα δεχόμαστε τα σφάλματα τα οποία κάνουμε. Και θα κοιτάμε πάντα μπροστά: για το πώς η πατρίδα μας μπορεί να προοδεύσει. Για το πώς μπορεί να έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη. Για το πώς, όταν θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 2027, θα πούμε, ναι, η πατρίδα μας πια γίνεται σε όλα τα επίπεδα μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.

Αυτός είναι ο στόχος. Θα τον πετύχουμε και θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές το βράδυ της 9ης Ιουνίου. Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά, καλό αγώνα και με τη νίκη. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Σας ευχαριστώ πολύ.>>

20.4.2024