Μεγάλη συναυλία της Πηγής Λυκούδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για φιλανθρωπικό σκοπό

Σπουδαία φιλανθρωπική συμφωνική συναυλία από τους απόφοιτους των σχολείων «Η Ελληνική Παιδεία»
Τα έσοδα θα διατεθούν τόσο στο τμήμα του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως που έχει την φροντίδα των αστέγων του Πειραιά όσο και στο παράρτημα της Αδελφότητας της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής που δραστηριοποιείται στο Κογκό
Στις 17 Φεβρουαρίου σε ένα από τα ωραιότερα θέατρα της Ελλάδας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αντίγραφο του θεάτρου Μπολσόι και την εσωτερική διαρρύθμιση του στο πρότυπο το «Theatre d’ Odeon» των Παρισίων, ένα θέατρο με θαυμάσια ακουστική, θα ακουστούν δύο από τα συμφωνικά έργα της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη.
Το διπλά βραβευμένο στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ έργο «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού και το Ορατόριο ΠΡΟΣΕΥΧΗ ένα έργο που εμπεριέχει τη μέθεξη του ελληνικού με το ευρωπαϊκό και του μονοφωνικού με το συμφωνικό.
Η συμφωνική αυτή φιλανθρωπική συναυλία διοργανώνεται από το Σύλλογο Αποφοίτων των σχολείων «Η Ελληνική Παιδεία» μέλος του οποίου είναι η συνθέτρια η οποία με χαρά αποδέχθηκε την πρόταση συμμετοχής της, αφενός για να εορτασθούν είκοσι  χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και αφετέρου για να συνδράμει τον φιλανθρωπικό στόχο της.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον ιστορικό αυτό χώρο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη της κ. Σεραφείμ.
Τα έσοδα θα διατεθούν τόσο στο τμήμα του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως που έχει την φροντίδα των αστέγων του Πειραιά όσο και στο παράρτημα της Αδελφότητας της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής που δραστηριοποιείται στο Κογκό.
Προσκλήσεις έχουν αποσταλεί στην Πολιτειακή, Πολιτική και Εκκλησιαστική ηγεσία της χώρας μας.

Συμπράττει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ υπό την Μουσική Διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη.

Ενορχήστρωση: Χρήστος Τρεσίντσης και Γιάννης Γκίκας αντίστοιχα
Ερμηνεύουν ο βαρύτονος Σπύρος Κλείσσας, η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη, απαγγέλει ο ηθοποιός Νίκος Γαλανός.
Συμμετέχει επίσης Βυζαντινός χορός με Χοράρχη τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Χάρη Νταραβάνογλου
Εισιτήρια προ πωλούνται:
https://www.more.com/music/filanthropiki-symfoniki-synaulia-opsometha-fos/    και στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ τηλ. 210 41 43 310

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024  8:00μ.μ

13.2.2024

Τελευταία Άρθρα